Gherasim (cremă de caju cu mărar si umami), cu bețe de legume
cremă de caju ca o “brânzică” cu marar
100% raw-vegan

Această “brânzică” de caju în ghilimele – mi-a înseninat zilele în toamna și iarna anului 2009, pe când mâncam 100% raw-vegan (ceea ce am făcut pentru vreo 3 ani jumate). Am inventat-o din mare mare dor de brânza și, mai ales, de crema de urdă cu mărar pe care o făcea mama noastră, Eufrosina, când găsea urdă proaspată de cumpărat la piața din Vaslui și o aducea la București pentru fetele ei dragi. Noi, RAWZ :).

INGREDIENTE: caju hidratat (33%), semințe de floarea soarelui hidratate, fulgi de drojdie uscată, inactivă, mărar (5%), sare roz de Himalaya, ulei, mirodenii, dragostea bucătăreselor RAWZ, nimic altceva. / toate crude, unele, uneori, organice. Alergeni: Poate conține urme de arahide, susan, migdale, țelină, muștar, gluten, soia.

TABEL DE NUTRIȚIE 100G.:
(conform REG 1169/2011)
Valoare energetică: 189kCal.
Grăsimi: 5,9g.
Glucide: 7,2g.
Proteine: 4,4g.